01

02

03

04

Volem anar més enllà dels enfocaments tradicionals de sostenibilitat en la moda.

La nostra certificació no es limita a verificar l'ús de materials sostenibles, sinó que avalua de manera integral cada etapa del procés, abordant tota la seva cadena de valor.

Ens comprometem a impulsar un canvi positiu en la indústria tèxtil, fomentant pràctiques responsables i transparents en cada pas.

Ens esforcem per empoderar a marques de moda i dissenyadors/as perquè adoptin pràctiques més analítiques i la circularitat en els seus processos de producció i disseny.

A més, promovem un consum conscient i sostenible, on l'ús i la disposició del producte també juguen un paper fonamental.

 

  • 01. Materials sostenibles
  • 02. Producció Millorada
  • 03. Disseny responsable
  • 04. Ús i disposició del producte


01. Materials sostenibles

T'has preguntat alguna vegada com pots saber si la moda que consumeixes està realment fabricada amb materials sostenibles? En r-evolución, sí! Encara que és un concepte complex i en continua evolució, la nostra certificació garanteix l'ús de materials sostenibles segons les directrius europees.

Però, en què consisteix aquesta certificació? Analitzem com s'avalua la composició dels teixits i tints utilitzats.

A més, revisem el percentatge dels tipus de fibres (naturals, sintètics, reciclats, etc.) en la seva producció per a valorar si compleix els mínims exigits per la regulació.

Et preocupa la utilització de químics nocius? A nosaltres també! Per això, verifiquem que els materials siguin lliures de substàncies tòxiques i assegurances tant per a tu com per al planeta, segons la revisió de la normativa REACH.

En triar marques de moda certificades amb el nostre segell, dones suport a una indústria de la moda més responsable i estàs contribuint al canvi cap a un futur més sostenible.

Com a marca de moda, avaluem els materials que utilitzes i et donem suport en el procés de cerca de materials més sostenibles.

Perquè r-evolución és molt més que un segell de qualitat, és un manera d'entendre el canvi que necessitem en la indústria tèxtil.

 

02. Producció millorada

Per què és imprescindible una avaluació externa de la producció? 

D'una banda, des de r-evolució som transparents amb el procés, aportant objectivitat i credibilitat a l'ésser una marca de certificació de la Unió Europea. 

D'altra banda, les marques que aposten per r-evolución treballen per una millora contínua en els seus processos. La nostra avaluació ens permet saber si una marca ha pres mesures per a reduir el seu consum d'energia i disminuir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle durant els processos de producció, la seva petjada hídrica o la seva gestió de residus. Quin percentatge dels recursos utilitzats en la producció de la seva empresa són renovables? O compta amb un sistema de traçabilitat en la cadena de subministrament que permeti conèixer l'origen dels materials i el procés de producció dels seus proveïdors, com a fabricants de teixit o tallers de confecció? Entre moltes altres qüestions. 

Encara que el teu model de negoci no es basi en la producció pròpia, saps quins aspectes has de tenir en compte a l'hora de seleccionar els proveïdors més adequats perquè la teva marca sigui sostenible?

Descobreix com una avaluació del teu sistema productiu, et permet aconseguir una millora contínua en els teus processos, però també optimitzar els recursos i, a llarg termini, rendibilitzar aquesta inversió en tenir un major control. En r-evolución, avaluem la teva marca de moda de manera global per a ajudar-te a optimitzar la producció.

En apostar per r-evolución, no sols obtens una marca de certificació de la Unió Europea, sinó que també et converteixes en part d'un moviment cap a una moda més transparent, conscient i responsable. 

 

03. Disseny responsable

El disseny responsable és la clau per a una moda amb propòsit. Perquè no es tracta només de crear peces de tendència, atractives i comercials, es tracta de dissenyar productes atemporals, marcats per la qualitat i la durabilitat. 

Però això no és tot. El disseny responsable també s'enfoca en la circularitat, promovent la reutilització, la reparació i el reciclatge al final de la vida útil de les peces. Busquem tancar el cicle i reduir l'impacte ambiental de la moda. 

Com pots estar segur que una marca compleix amb aquests principis d'ecodisseny marcats per la Unió Europea? Aquí és on r-evolución entra en acció!

La nostra certificació és la garantia que les marques de moda que porten el nostre segell han estat avaluades i compleixen amb els estàndards europeus de disseny responsable.

En triar productes certificats per r-evolución, estàs fent costat a marques compromeses amb la circularitat, ja sigui a través programes de recompra o de lloguer de peces, sistemes de reciclatge o upcycling, el disseny per a la durabilitat, la reutilització i el reciclatge, així com altres tècniques que estan sorgint en el sector tèxtil.

En r-evolución, treballem de la mà amb marques locals, artesans i emprenedors del món de la moda per a assegurar que les seves creacions no sols siguin originals, sinó també respectuoses amb el medi ambient i duradores. Com a dissenyador/a, respectem totalment el teu procés creatiu, aportant noves solucions per a millorar la qualitat i la circularitat del producte.

Uneix-te a la r-evolució i marca la diferència.

 

04. Ús i disposició del producte

Creus que per a avaluar una peça n'hi ha prou amb els materials, la producció o el disseny? O penses que fa falta alguna cosa més?

Des de r-evolución, ens preocupem per la sostenibilitat en cada etapa del cicle de vida de la moda. Inclòs l'Ús i Disposició del Producte! A què ens referim amb això? Parlem del comportament del producte en mans del consumidor, així com al final de la seva vida útil. 

Imagina aquesta situació: compres una peça “sostenible”, però, què passa després? Com arriba a les teves mans? Com cuides i utilitzes aquesta peça? Quins feixos quan ja no la necessites? Aquestes preguntes són clau per a parlar de circularitat i en el concepte de responsabilitat estesa que promou la normativa internacional.

En la nostra avaluació d'impacte analitzem aspectes com el visual marxandatge, l'etiquetatge i l'embalatge, entre altres. S'avalua si es promouen pràctiques de cura i reparació, així com opcions de reciclatge o reutilització al final de la seva vida útil.

Incloem l'experiència de compra en el món digital. Sabies que el ecommerce pot tenir un gran impacte en el medi ambient per la seva logística?

Ens preocupem per fomentar un consum responsable i ajudar les marques a implementar estratègies més coherents amb els seus valors, d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

Si ets una marca de moda local, un/a dissenyador/a conscient o un consumidor més responsable, uneix-te a la r-evolución.

Més que una marca de certificació avalada per la Unió Europea, un moviment.

| hola@r-evolucionmoda.com     |     +34 619 17 03 19    |     © 2024 by MS Alma Digital